Klinisk tandteknik

Klinisk tandteknik

Kompetence og erfaring

Klinikken for klinisk tandteknik er en selvstændig enhed tæt tilknyttet Esbjerg Implantatcenter.
Vi er alle specialuddannede til hver vores opgave – det sikrer patienterne den absolut bedste behandling og kvalitet; alt under samme tag.

Uddannelsen til klinisk tandtekniker tager fem år i Danmark. Uddannelsen regnes for at være blandt de bedste i verden, og kliniske tandteknikere er således specialudannede til at varetage kundernes behov for tandproteser.

En klinisk tandtekniker fremstiller alle former for proteser og tager selv alle aftryk. Forud for behandlingen drøfter vi dine ønsker og forventninger, og alt bliver fremstillet på eget laboratorie her i huset.

Tryghed og livskvalitet

Mit speciale er at rekonstruere din personlighed og dit smil, så det ikke ses, at dit tandsæt er en protese. Mit afsæt er både fotos og den enkelte kundes ønsker eller drømme.

For mange protesebærere vil der ofte være livskvalitet og tryghed i, at protesen sidder fast på kunstige tandrødder (implantater). Man skal ikke være nervøs for at miste sin protese af at bide i andet end blødt brød!

De mest almindelige protesetyper

En typisk helprotese erstatter alle tænder i enten over- eller underkæben. En helprotese sidder fast via kæbeknoglens form og ved hjælp af tunge og muskulatur.

Et alternativ er, at proteserne knappes fast på kunstige tandrødder (implantater), hvilket giver øget tryghed og livskvalitet. Proteserne erstatter en eller flere tænder og sidder fast via bøjler på resttandsættet. Kan og bør udtages et par gange om dagen.

Et alternativ til en unitor er en fast bro, som bliver cementeret fast på dine naturlige tænder. Sidstnævnte kan naturligvis ikke udtages.